Situació de El Xop

dijous, 29 de gener del 2015

Hort ecològic "Fem hort SA"

L’Associació d’Amics de la Natura El Xop ha iniciat un nou projecte: tirar endavant l’hort ecològic “fem hort SA”que cultivaran el Santi i l’Albert.

Us volem fer, d’alguna manera, partícips d’aquest projecte, per la qual cosa us explicarem quin ha estat el procés per arribar fins avui, i també anirem informant dels problemes que ens van sorgint i la manera que decidim de resoldre’ls.
Volem que aquest hort sigui també una manera d’intercanviar opinions i coneixements entre totes les persones interessades en el cultiu de productes sans. Per tant us animem a participar en aquesta idea.

Si en algun moment teniu curiositat per visitar-lo, sempre sereu ben acollits.
També ens agradaria que el dia que el nostre treball doni els seus fruits pugueu tastar el gust dels nostres productes fets amb tanta cura i respecte amb el medi.


Us passarem unes fotos per veure el pas a pas de la preparació del nostre hort “fem hort Sa:


Passos previs abans de plantar:


                      Abans de començar a llaurar la terraDesprés de llaurar-la
                          Instal·lació del rec gota a gota.

Cal dir que el sistema utilitzat permet de regar amb una hora tot l’hort. El sistema funciona amb un motor de rec que condueix l’aigua d’una bassa a la xarxa de tubs dividits per sectors (des del general als secundaris)                                   Extensió del plàstic.

El plàstic s’estén amb un tractor cobrint per sobre els tubs de rec. Uns discos laterals a cada banda del tub que aguanta el plàstic  la qual cosa permet que no surti l’herba. És un plàstic biodegradable.


 Comencem a plantar


                             Busquem la sortida de rec


                                 Hi plantem la planta


                       Hem plantat i tot comença a creixer

Què hem plantat?


                               Tindrem moltes tomates                                         Molts pebrots                                           Albergínies                                           Carbassons  


                           
                              Carbasses de moltes classes


                                              Melons
  

                                                Síndries


Naps