Situació de El Xop

dimarts, 3 de març del 2015

Biodiversitat del panís

El panís és un dels cereals amb més diversitat, aquesta diversitat es fa més visible amb una  diversitat visual. Podem trobar panotxes de mil colors
Però, malauradament, vivim en un país en el que predomina la uniformitat i quan pensem amb el panís sempre l’imaginem groc.
I és per això que hem considerat interessant de poder tirar endavant aquest petit projecte per reproduir diverses varietats de panís de colors i de formes variades i veure que és possible de conrear una riquesa de varietats.
Aquest passat estiu del 2014 hem iniciat un primer assaig amb una quantitat petita de grans de diferents formes i colors per a veure com poden creixer aquí i com es pol·linitzen entre les diferents panotxes.


Les següents fotos evidencien el projecte: 

  
                 Preparem el terreny i sembrem

                        
                                  -Hem començat netejant el terreny
          -Hi hem posat un plàstic que ens faciliti la feina i eviti que hi surti molta herba que ofegui les petites plantes.             -Hem fet uns foradets al plàstic per sembrar-hi els grans.            -Hem posat el rec al damunt del plàstic amb un piuet a cada gra.                          -Reguem cada gra amb la regadora.                          -Posem el nom a cada varietat de gra.                          -S’ha fet de nit i ja tenim  el treball acabat.                         Els panissos van creixent 
Alguns panissos es  fan més alts que els altres, altres no acaben de sortir, en resembrem alguns,  encara que és molt tard perquè puguin sortir .Tot i així és tot un èxit.


             Les panotxes comencen a sortir

I tenim ganes de veure de quin color són els grans de la panotxa.                
        
                              Fem la collita Els resultats no han estat excel.lents, però aquest any continuarem sembrant els grans de l’any passat i els que ens han sortit d’aquesta primera fase.
Serà la segona fase del nostre projecte.
Us animem també a tirar endavant algun projecte com aquest o algun altre. És molt interessant i divertit !!!